• Verzekerde zorg

Met de meeste zorgverzekeraars heb ik contracten afgesloten. Wanneer u zich aanmeldt voor diagnostiek of behandeling zal ik u vragen bij welke zorgverzekeraar u bent verzekerd. Indien ik geen contract heb met uw zorgverzekeraar zal ik u daarover tijdig informeren; dus voordat u kosten maakt.

Een aantal zorgverzekeraars hebben besloten de behandelingen voor ernstige persoonlijkheidsproblematiek en eetstoornissen vanaf 1 januari 2015 niet meer te vergoeden als de behandeling heeft plaatsgevonden in een solopraktijk. Zij hebben voor die zorg behandelingen bij gespecialiseerde afdelingen binnen instellingen ingekocht. Als dit voor u van toepassing is hoort u dat tijdig van mij.

Verzekeraars hebben zich verenigd in koepels. De koepels sluiten namens meerdere verzekeraars de contracten af. Iedere koepel heeft dus meerdere zorgverzekeraars onder zich: https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er

Voor het jaar 2022 zijn er contracten met alle grote zorgverzekeraars

Als u er zeker van wilt zijn dat uw zorg in mijn praktijk voor u wordt vergoed, kunt u contact zoeken met mij.

 

Indien u de psychiatrische behandeling niet wil laten vergoeden door de zorgverzekeraar, dan breng ik een tarief van € 120 per uur in rekening. Houdt u rekening met het feit dat administratiekosten ook in rekening zullen worden gebracht? Vanzelfsprekend wordt de administratietijd zo kort mogelijk gehouden. Desgewenst kunnen we samen, na de intake, een schatting van de totale behandeltijd maken, zodat u vooraf zo goed mogelijk bent geïnformeerd.

No-show

Indien u een afspraak heeft en u komt niet op de afspraak zonder tijdige afzegging, kan ik deze tijd niet meer gebruiken voor andere werkzaamheden. Ik zal u in dat geval €50 in rekening brengen. Deze rekening kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

U kunt een dergelijke rekening voorkomen door tijdig af te zeggen. Tijdig betekent dat u minimaal 24 uur tevoren afzegt. Bij voorkeur ontvang ik uw afzegging telefonisch op 06-13867318. Indien ik niet kan opnemen kunt de voicemail inspreken. Afzeggingen die u in het weekend door wil geven kunnen middels mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met een SMS op 06-13867318.

 

  • Leertherapie

Leertherapie kan niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. De kosten voor leertherapie bedragen € 110 per zitting. Voor de meeste opleidinginstellingen geldt dat een groot gedeelte van deze kosten worden vergoed door de opleiding.

In het geval van No-show (ofwel niet tijdig afzeggen van de afspraak) tijdens leertherapie, zal het gehele bedrag van € 110 in rekening worden gebracht. Evt afzeggingen kunnen uiterlijk 24 uur tevoren gemeld worden middels de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met een SMS op 06-13867318.

 

  • Zelfbetalenden

Als patiënten zelf betalen (buiten de verzekeraar om) hanteer ik een tarief van € 120 per zitting voor intake (60 min) en voor psychotherapie (45 min). Voor een medicatieconsult van korter dan 30 min breng ik 60 euro in rekening. In het geval van No-show (ofwel niet tijdig afzeggen van de afspraak), zal ik € 50 in rekening brengen. Evt afzeggingen kunnen uiterlijk 24 uur tevoren gemeld worden middels de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met een SMS op 06-13867318. Tijdig afzeggen, betekent geen rekening.

 

  • Coaching

Ook coachingsgesprekken kunnen niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. Het tarief voor coaching is € 135 (ecxlusief BTW) per afspraak. Coachingsgesprekken zijn BTW belast. In geval van No-show (ofwel niet tijdig afzeggen) wordt dit gehele bedrag in rekening gebracht.  Evt afzeggingen kunnen uiterlijk 24 uur tevoren gemeld worden middels de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met een SMS op 06-13867318.

 

  • Behandeling op verzoek van werkgever/bedrijfgeneeskundige dienst

Vaak zijn wachtlijsten lang. Op verzoek van bedrijfsgeneeskundige dienst of werkgever kan ik in overleg kijken of ik een overbrugging kan bieden tijdens de wachttijd. Hiervoor breng ik de werkgever € 175 euro in rekening. Dit traject gebeurt altijd in overleg en is afhankelijk van factoren of dit lukt.